duminică, 4 martie 2012

Filme...

Lista filmelor văzute de la începutul anului nu este una impresionantă, dar este mai bogată decât în anii trecuţi. Aşa că o să mă laud un pic :). 


Deşi l-am văzut, anul trecut,  pe HBO, dar nu de la început, Hachiko: A Dog's Story m-a impresionat, şi am plâns fără să mă pot controla. Aşa sunt eu, mai sensibilă atunci când vine vorba de animale, iar câinii sunt preferaţii mei. (Visul meu e să cresc câini de rasă :) ) Este inspirat dintr-o poveste reală, şi prezintă, foarte bine aş zice, legătura dintre câine şi stăpânul lui (Ar trebui să se uite şi mami la el ca să înţeleagă, odată pentru totdeauna, de ce iubesc eu câinii). Un film care merită văzut.
Lista a continuat cu War Horse, unul dintre filmele nominalizate în acest an la Oscar. Am lăcrimat şi aici un pic, şi nici nu se putea altfel, că doar era vorba tot despre un animal. Este un film regizat de Steven Spielberg. care prezintă povestea tânărului Albert şi a calului său, Joey. Cu toate că legătura dintre cei doi este puternică, ei trebuie să se despartă.
Şi pentru că  premiile Oscar băteau la uşa, m-am uitat la Hugo. Nu am văzut The Artist, ca să mă pot pronunţa care dintre ele este mai bun. Filmul este drăguţ, dar foarte previzibil. Povestea se bazează pe romanul "The Invention of Hugo Cabret" scris de Brian Selznick. Hugo, un băiat de 12 ani, orfan, trăieşte în pereţii unei gări din Paris. Copilul întâlneşte un automaton stricat, o fată excentrică şi pe proprietarul magazinului de jucării, un bărbat rece şi retras. De aici încolo, Hugo e prins într-o aventură magică şi misterioasă în care toate secretele sale sunt puse în pericolul de a fi dezvăluite. Merită văzut.
Nu am reuşit anul trecut să văd The King's Speech, aşa că a venit la fix într-o duminică cu multă zăpadă. S-a vorbit mult despre el. Este bazat pe o poveste reală, dar mie mi s-a părut că i-a lipsit ceva, mai ales la final.
Viespea Verde-The Green Hornet este o comedie de acţiune, a lui Michel Gondry în care joacă Seth Rogen, Cameron Diaz şi Jay Chou. Britt, fiul celui mai mare mai mare magnat media din Los Angeles, duce o existenţă fără griji, având ca singură preocupare distracţia, asta  până când tatăl său  moare în mod misterios, lăsându-i moştenire imperiul media pe care-l deţinea.  Împreună cu noul său prieten, Kato,  unul dintre  angajaţii teribil de inventivi ai tatălui său, Britt are, pentru prima dată în viaţă, şansa de a face ceva bun: să lupte împotriva tâlharilor şi a lumii interlope. Cei doi decid să se deghizeze pentru a se infiltra în mediile de infractori. Astfel, ei încalcă legea, pentru ca în final să o apere.
Cam atât până acum. Următorul pe listă e The Iron Lady, pe care abia aştept să-l văd. Mă bucur că Marlyn Streep a luat Oscarul pentru cea mai bună acriţă. Îmi place tare mult de ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu