joi, 27 iunie 2013

Nebunul care crede în ceea ce faceÎntrebat cine este  Raed Arafat, medicul a răspuns: Un nebun care crede in ce face si care si-a facut din munca un stil de viata, care este intr-adevar o nebunie, pentru ca foarte putina lume face din munca un stil de viata.

Prietenii ştiu cât de mult îl admir eu pe dr. Raed Arafat. A fost, este şi va rămâne unul dintre modelele mele în viaţă. Ador să citesc interviu sau reportaje cu domnia sa, să urmăresc emisiuni în cadrul cărora este invitat. Cred că uit să respir când vorbeşte despre medicina de urgenţă, despre copilul pe care l-a crescut atât de frumos şi care i-a adus atâtea momente de satisfacţie (chiar dacă a avut de trecut peste multe piedici puse, nu de puţine ori, cu bună ştiinţă), SMURD.

Ziua de duminică  fost una tristă pentru România. Un autocar cu 47 de români a căzut într-o râpă, în Muntenegru, la 30 de kilometri de Podgoriţa, capitala statului. Muntenegrenii s-au mobilizat exemplar. Fără ajutorul lor numărul victimelor era mult mai mare.
În urma acestei tragedii şi doctorul Raed Arafat ne-a dat o lecţie despre ce înseamnă să îţi faci meseria cu pasiune, să simţi chemare în tot ceea ce faci. Sunt convinsă că s-ar fi implicat în salvarea românilor oriunde s-ar fi aflat.

Era în capitală când a fost anunţat de nenorocire, a cerut permisiunea să meargă în Muntenegru, de unde nu s-a mai întors decât atunci când au fost aduşi toţi românii care au fost implicaţi în tragicul accident. A stat non-stop în spitalele din Podgoriţa, s-a ocupat de aducerea lor în ţară. De la aproape 1.000 de kilometri a ales spitalele unde răniţii să fie îngrijiţi şi a reuşit ca în 48 de ore să-i aducă pe toţi acasă.

Prin ceea ce au transmis televiziunile şi prin declaraţiile pe care doctorul Arafat le-a făcut am simţit o solidaritate imensă, o solidaritate care s-a învârtit în jurul acestui om. 

Lecţia pe care ne-o dă acest om, atât de simplu la vorbă şi la port, ori de câte ori are ocazia ar trebui să fie una care să ne pună pe gânduri. De ce nu are România mai mulţi oameni de o asemenea valoare, unde sunt ei?
 L-am văzut şi când s-a petrecut nenorocirea de la Maternitatea Giuleşti. Ştia exact fiecare pas care trebuie făcut şi avea soluţie pentru fiecare problemă neprevăzută care se ivea.
Asta înseamnă ca în fruntea unui sistem să fie un om care a creat acel sistem, un om care ştie despre ce este vorba, un om pe care nu-l interesează politica, un om care pune suflet în tot ce face, se gândeşte la cei din jur şi nu la propria persoană.

Într-o emisiune tv, doctorul Arafat spunea că românilor le lipseşte încrederea în sine şi perseverenţa. Iată, el este exemplu clar că atunci când faci ceea ce crezi că poţi să faci şi când continui să perseverezi vei şi reuşi. Mi-aş dori ca exemplul acestui om născut departe de România să fie un exemplu de urmat pentru cât mai mulţi români.

Am văzut alături de doctorul Raed Arafat medici, paramedici sau asistenţi bine instruiţi.Oameni care pun suflet în meseria pe care o practică, chiar dacă sistemul din România nu reuşeşte să-i aprecieze la adevărata lor valoare. Sunt atât de implicaţi în meseria lor încât chiar dacă au posibilitatea să meargă îi ţările dezvoltate din Europa, şi să câştige poate de zece ori mai mult, preferă să îşi facă meseria aici, alături de cel care a creat acest sistem, alături de un om pe care unii l-au contestat, dar pe care poporul român îl iubeşte necondiţionat, îl respectă şi îl admiră. Românii i-au arătat doctorului Arafat ce înseamnă pentru România.
Mulţumim Raed Arafat pentru ceea ce faci. Mă înclin, domnule doctor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu